wij gaan op vrijdag 29 maart 2024 weer open !

Fietsen

In en rond Ruurlo zijn ook veel fietsroutes uitgezet.

Een voorbeeld: de Graafschapsroute-Oost, een fietstocht met een lengte van ruim 50 km. Deze fietsroute voert door de Graafschap: het meest noordwestelijke deel van de Achterhoek rondom Lochem, Vorden en Ruurlo. De tocht voert langs verschillende kastelen, de 'witte wieven' (in Zwiep) en door uitgestrekte bosgebieden. Er kan o.a. aan de Dorpsstraat van Ruurlo gestart worden.

Een greep uit het assortiment van fiets- en wandelroutes in Ruurlo en omgeving. Uiteraard verkrijgbaar bij het VVV-kantoor aan de Dorpsstraat:

Monumentenroute 37 km
Graafschapsroute-Zuid 45 km
Graafschapsroute-Oost 52 km
Kerkenpadenroute Mariënvelde-Ziewent 42 km
Naober fietsroute 52 km
Berkelland lussen fietsroute 32 km
Schoneveldroute 40 km
Rondom Reurle, (fietsen of nordic walking) verschillende afstanden

En uiteraard kunt u gebruik maken van het uitgebreide fietsroutenetwerk

Fietsroutenetwerk

In Ruurlo zijn veertien knooppunten geplaatst voor het nieuwe fietsroutenetwerk in de Achterhoek. Medewerkers van de VVV Ruurlo en leden van de Historische Vereniging Old Reurle hebben mede gezorgd voor de informatieteksten op de borden.

Met dit netwerk zijn vanaf eind april 2009 eindeloos veel fietsroutes te maken langs 330 zogenaamde knooppunten. Het Achterhoekse fietsroutenetwerk gaat bijna 1500 kilometer tellen en sluit aan op de netwerken van de regio´s rondom de Achterhoek.

Met het fietsroutenetwerk stelt u zelf de routes samen, afhankelijk van uw wensen. U bepaalt het startpunt, omgeving en lengte van de tocht. U rijdt van knooppunt naar knooppunt. Onderweg komt u regelmatig bordjes tegen met de richting van het volgende knooppunt.

Meer informatie vindt u op www.routenetwerk.nl

terug naar boven