IN VERBAND MET CORORNA VIRUS ZIJN WIJ TOT NADER ORDER GESLOTEN

Boogschieten

Handboogschieten Handboogschieten

Werd de handboog in de middeleeuwen vooral gebruikt om mee te jagen of oorlog te voeren, tegenwoordig is handboogschieten een sport die door velen wordt beoefend.
Handboogschieten is zelfs een officiële Olympische sport.

Is handboogsport ook voor u een schot in de roos? Handboogsport heeft een grote aantrekkingskracht op de jeugd. Wie heeft er nu nooit gedroomd om net zoals Robin Hood te kunnen schieten. Daarnaast is het goed voor de ontwikkeling van de lichamelijke coördinatie en concentratievermogen van een kind.

Ook is handboogsport een uitstekende sport voor mensen met een lichamelijke beperking. Deze sport is een goede manier om de romp-, schouder- en armspieren te trainen. Handboogsport is een sport die nog goed te leren is op oudere leeftijd. Het is geen ingewikkelde sport. U zult vele senioren aantreffen bij verenigingen in uw buurt! Hoogwaardig materiaal en sfeervolle inrichting van schietbanen maken van de handboogsport een groot succes.

Mocht u zelf geen locatie hebben, dan zorgen wij voor een locatie. Handboogschieten in combinatie met een andere activiteit is mogelijk, de sport kan zowel binnen als buiten op het veld of in het bos worden beoefend.

Het schieten zal gebeuren met behulp van een zogenaamde recurveboog. Deze boog bestaat uit één geheel of uit een driedelig element, een middenstuk, één onder- en één bovenlat; men kan met deze bogen al zeer snel goede resultaten behalen.

Concentratie en precisie zijn zeer belangrijke onderdelen van deze sport. Succes wordt gegarandeerd voor elke groep!

Deze ideale gezins-, familie- en groepsactiviteit kunnen we op verschillende manieren voor u invullen. In wedstrijdvorm of juist voor de lol. Gezelligheid speelt van oudsher een belangrijke rol in de sport en nu nog steeds. Dit alles gaat onder deskundige begeleiding van handboogschutters die nog lid of lid van een handboogsportvereniging zijn geweest.

Het boogschieten kan worden beoefend vanaf de leeftijd van 9 jaar, zowel door dames als door heren. De afstand tot de schietschijf bedraagt ongeveer 6 tot 8 meter. Achter de doelen (schietpakken )komen netten te hangen (hier zal geen pijl doorheen gaan) die door middel van staanders en liggers op elke willekeurige plaats vlak achter de doelen staan. Dit kan in een betrekkelijke kleine ruimte.

Er zal gestreden worden in 3 categorieën: heren, dames en jeugd. Voor elke categorie ligt er een leuke prijsje in het verschiet. Het huren van het aantal banen zal mede afhangen van het aantal deelnemers dat aanwezig is en meedoet.

Tot maximaal 15 personen 1 baan
Vanaf 15 tot 30 personen 2 banen
Vanaf 30 tot 40 personen 3 banen
Vanaf 40 tot 50 personen 4 banen
Vanaf 50 tot 60 personen 5 banen
Vanaf 60 tot 70 personen 6 banen

Eventueel meer banen kan in overleg.
Prijzen van de banen: 2 uur € 105,00 voor één baan, elke baan meer kost € 65,00 per baan.

terug naar boven